kuće s potkrovljem

LYRA

Lyra kuću odlikuje ponajprije odvažnost. Ali i smirenost, sklonost harmoniji i redu. Pokušava oplemeniti sve oko sebe. Iako je tradicionalni oblik jednokatnice s potkrovljem ipak neodoljivu zavodljivost započinje prvim pogledom bačenim na nju.

Ali glavna stvar za nju nije vanjska manifestacija, već unutarnji sklad. Karakteriziraju je otvorenost, osjećaj bliskosti i korektan odnos prema svima ukućanima podjednako. Lyra je jako prijateljski naklonjena djeci, a djeca ju često vole zauzvrat. Oaze mira za poraslu djecu se nalaze u dovoljno udaljenom potkrovlju a opet dovoljno bliskom za brzu svakodnevnu komunikaciju.

Manifestirajući snažan prvi dojam, iznenađuje goste, ali se nastavlja igrati s njima prijateljskom unutarnjom prozračnošću. U stanju je obraniti svoju otvorenost okolnoj prirodi u najhladnijim danima, snažno potvrđujući to uvjerenje u ljetnim povjetarcima na terasi. Lyra djeluje kao pravi magnet i za ukućane i za goste. Ona je uronila u suštinu problema pristupačnosti, riješila dnevne dolaske s posla ili iz velike nabavke dugim hodnikom ili na glavni ulaz.

Lyra je spremna za udaju. U potrazi je za investitorima koji traže originalna dizajnerska rješenja i cijene modernu arhitekturu. Želi se sljubiti sa svim vrstama parcela, svejedno bile uske a dugačke, ili široke a plitke jer je pripremila univerzalni funkcionalni raspored. Raduje se obitelji od 4-5 osoba. Savršeno se uklapa u svaki krajolik a velike staklene površine i suvremeni dizajn interijera daju joj izrazito moderan karakter. U prizemlju se nalazi otvoreni dnevni boravak sa katedralnim krovom i odvojena zona  roditeljske spavaće sobe. Dvostruka garaža je zaseban konstruktivni dio pa se može a i ne mora izgraditi.

SNJEŠKA

VANDA

Vanda ima jednostavne linije s natkrivenim ulaznim trijemom unutar zadanih gabarita kuće. Ona teži miru i skladu, a prije svega nastoji izbjeći sukobe i bilo kakav rizik. Ipak ne izbjegava odgovornost za tročlanu obitelj nego im intuitivno omogućuje osjećaj doma unutar njenih ravnih linija. Njezina sposobnost da „osjeti“ ljude pruža ne samo komfor nego i luksuz puno većih kuća.

Njezin vanjski izgled tihe suzdržanosti možda i previše krije entuzijazam i strastveni temperament, ona je uvijek korak ispred: nove ideje, novi koncepti. Tiha i skromna, može biti ili čak smanjena ili povećana i proširena za promjene prema željama i ambicijama investitora.

KATJA

Katja

  • 97,6 m²
  • 2 spavaće sobe
  • 1 kupaona
  • Širina: 8,0 m
  • Dužina: 12, 20 m
  • Plus terasa nenatkrivena
  • Visina sljemena: 534 cm
  • Visina zida: 275 cm

Dvosobna kuća s jednom kupaonom, ulaz s natkrivenim trijemom, prostrana terasa, katedralni stropovi, dodatno kamin na drva ili plin, velike staklene stijene, kuhinja open space zajedno s dnevnom, opcije super izolacije

Kontaktirajte nas

Arkada interijeri d.o.o.

Close Menu